Mnogo je različnih faktorjev, ki so prisotni, ko pride do vprašanja kreiranja dobrega osebnega sloga oblačenja. Veliko vlogo pa vsekakor nosi vaše razumevanje oblačil, ki jih izbirate zase, ki vključuje barve, vzoce in kroje in kakašno vlogo leti odigrajo na vašem telesu in kot vsota kakšno podobo ustvarijo in kakšen je posledično vaš osebni slog oblačenja. Vendar kot stilist, ki svetuje v večini ženskam, ugotovaljam, da je Samozavest, tista ključna sestavina, ki je potrebna za igrivo in zabavnno kreiranje kreativnih, domiselnih stilskih kombinacij, ki bodo izražale vašo individualnost. Zakaj igrivo in zabavno. Ker je idealno , da svoja oblačila izbirate na podlagi samozavesti in dobrega počutja in tako ustvarite tudi bolj zanimiv in privlačen zunanji videz.

Podajam vam 5 REŠITEV, kako svojo CONO UDOBJA brcnete čez prag in si drznete kreirati zabaven, »šik« mladostni modni slog.

SPOPRIJATELJITE SE S SVOJIM TELESOM

predlagam vam nudistični dan, yap.. ČISTO ZARES! Vedno znova sem presenečena, koliko ženskam manjka stik s svojim telesom . Posledice tega pomnjkanja stika s svojim telesom, pa se čutijo običajno ne le v izdelavi svojega modnega sloga, temveč tudi na področju dobrih in zdravih partnerskih in seksualnih odnosov. Izberite dan, ko se boste nemoteno lahko sprehodili po svojem domu in si silhueto svojega telesa dodobra ogledali. Če vam je neprijetno takoj skočiti v goloto, naredite to postopoma in vsakič odvrzite dodatni kos oblačila.

Ko se opazujete v ogledalu, opazujte svojo obliko in proporce. Ne glejte svoje teže in vsega kar vidite da je narobe, temveč opazujte kakšna je oblika vašega telesa. Imate pas, dolg trup ali kratek trup, bi rekli da ima vaše telo obliko hruške, jabolka ali peščene ure, ali ste ravni in povsod v enakih proporcih. Ko boste resnično videli svojo obliko, jo boste lažje tudi oblekli v primerna oblačila.

ZAVRZITE VSA OBLAČILA, ki vam ne dajo občutka “FEEL GOOD” ko jih pogledate.

Ko odprete svojo garderobno omaro, je optimalno da čuttte naklonjenost in “ljubezen” do oblačil ki jih vidite pred seboj. Če se v vaši omari nahajajo oblačil, ki vam ne dajo dobrega občutka, ko jih pogledate ali ste oblečeni v njih, jih zavrzite ali predajte nekomu. Preprosto pravilo je, če nečesa niste oblekli več kot eno leto, ta obleka nima kaj početi v vaši omari. Predajte naprej… naredite prostor za oblačila, ki vas bodo spravila v dobro voljo in razveselila.

SPREMENITE SVOJ NOTRANJI NEGATIVNI DIALOG V POZITIVNEGA

Vem, to je lažje reči kot storiti, vendar verjamite mi da je ne le zelo pomembno, temveč tudi izvedljivo. Ste vajeni, da sami sebe vidite kot ne dovolj vitko, lepo, postavno, ženstveno in so to vsakič ko se pogledate v ogledalo vaše misli. STOP IT ! Poiskusite resnično ozavestiti, kolikokrat sami o sebi sebi rečete ali samo mislite nekaj negativnega. Veliko prevečkrat je to za vse nas ženske. Zato prenehajte in prekopirajte ta negativni dialog, ki ga imate sami s seboj v pozitivnega. Poiščite nekaj pozitivnh točk na vašem telesu, tiste ki so vam všeč in preusmerite fokus nanje .

NAŠE TELESNE NAPAKE IN STIL

Nihče nima telesa manekenk, še maneke same ne. To kar ženske destletja gledamo v medijih, se nam je močno vtisnilo kot ideal v naše možgane in nam kazi našo samopodobo, saj se primerjamo z nečim kar ni realno in je le navidezno. Narejeno s točno določenim namenom, ki nima ravno visokih moralnih načel. Verjemite mi, vem, ker sem s svojim delom mnoga leta sodelovala in soustvarjala takšne idelae, ki so bili potem objavljeni v revijah ki jih ženske prebiramo . Torej NE DOVOLITE, da vam vaša miselnost o vaših napakah, preprečuje izdelavo in razvoj vašega osebnega občutka za stil. Vaš fokus naj se ne ustavlja na vsem tistek kar menite da ni v redu z vašim telesom, temveč naj bo fokus na tistem kar vam je všeč.
ZADNJE MISLI … Vi ste manager vašega osebnega sloga in ta naj se ves čas razvija.